Парафія святих апостолів Петра і Павла м. Кропивницький


Богослужіння у 30-ту неділю після П'ятидесятниці




23 грудня 2018 року, у 30-ту неділю після П'ятидесятниці, в храмі святих апостолів Петра і Павла було звершено 3 і 6 час та Божественну літургію. Напередодні, у суботу, відслужено вечірню.

Звершив богослужіння настоятель храму прот. Іван Шубин.

В кінці богослужіння настоятель виголосив проповідь на тему Євангельського читання, яке читалось цієї неділі, про десятьох прокажених.

"В сьогоднішньому євангельському читанні, ми чули розповідь про зцілення десятьох прокажених, яких зцілив Христос і про те, що тільки один з них повернувся, щоб подякувати Господу.

Ця розповідь, дорогі браття і сестри, є прикладом того, як дуже часто люди є невдячні Господу за його добродійства, і що лише невелика частина з них приносить подяку Йому.

Четверта заповідь вчить нас: “Шість днів працюй і роби всі діла твої, а сьомий день - Господу Богу Твоєму.

Тому ми щонеділі збираємось у храмі для того, щоби подякувати Богові, за Його любов до нас, за Його милосердя, за добродійства, але на жаль велика частина християни легковажать недільним богослужінням і приходять до храму дуже рідко.

Щонеділі здійснюється Євхаристія. Слово “євхаристія” походить від грецького слова, і в перекладі означає “подяка”. Тому відмова від недільної євхаристії є ознакою невдячності Богові за Його добродійства для нас.

Повертаючись до уривку з Євангельського читання ми бачимо, що замість того, щоби навернутися до Бога, зцілені, окрім одного, прямують від Нього. Коли була біда, прокажені шукали Спасителя і просили про милість. Коли зцілилися – кожен став надто зайнятим власними справами. На жаль, подібне зустрічається і зараз.

Тому церква закликає цінувати ті благословення, які щедро подає нам Господь і закликає наповнювати свої серця вдячністю, щотижня повертаючись до храму.

Вдячність Богові, це не лише вияв задоволення Божими дарами. Вміння християнина дякувати Богові за кожне добро свідчить про те, наскільки ми вміємо цінувати це добро і серйозно сприймати Бога.

Тому наповнюймо і ми свої серця вдячністю до Бога. Нехай наша вдячність Богові буде виявом щирої любові до Нього, і дослухаючись до слів апостола Павла завжди і за все дякуймо Богові й Отцеві в ім’я Господа нашого Ісуса Христа. Амінь".



Создан 23 дек 2018



 

ptpl.io.ua: Парафія святих апостолів Петра і Павла м. Кропивницький Cerkva-kr.info: Офіційний веб-сайт Кіровоградської єпархії УПЦ Київського Патріархату