Парафія святих апостолів Петра і Павла м. Кропивницький


Богослужіння у 28-му неділю після П'ятидесятниці




29 грудня 2019 року, у 28-му неділю після П'ятидесятниці, в храмі святих апостлів Петра і Павла було відслужено Божественну літургію, а напередодні, у суботу, вечірню.

Звершив богослужіння настоятель парафії прот. Іван Шубин.

По завершенні літургії священник виголосив проповідь на тему Євангельського читання, про запрошених на велику вечерю.

"Сьогоднішній уривок показує нам, що Бог всіх кличе йти за Ним. Слово «багато» означає – всі. Це дійсно так. Немає такої людини, яку би Бог не кликав, якої б не хотів бачити у Своєму Царстві! Бог кожну людину створив для вічності з Ним. А хто є вибрані? Це ті, які самі себе вибрали, бо вирішили відповісти на цей Божий поклик.

Бачимо у Євангелії, як усі ці троє осіб в різний спосіб відмовляються, або, радше, знаходять оправдання, чому вони не можуть прийти на цей бенкет, не можуть відповісти на запрошення.

Погляньмо на наше життя: з одного боку – ми свідомі того, як би ми мали жити, як нам треба чинити в певних обставинах, бо знаємо Божі Заповіді. А з іншого боку, що в нас виходить натомість? Бачимо, як ми відповідаємо на той Божий поклик. Ми завжди знаходимо причини, чому ми так не живемо, завжди знаходимо причини, чому так не чинимо.

Ця притча нагадує нам про наші відносини з Богом.

Для декого Бог є далекий і незнаний. Якого потрібно боятися і тримати на віддалі, інколи турбувати і задобрювати, щоб не було гірше. Дехто у своїх відносинах зробив зміни і відкрив для себе Бога, як дуже близького і визнав Його всюдиприсутність. Але залишається незмінним факт, що наші відносини із Богом часто змінюються: ми то наближаємось, то віддаляємося. Інколи хочемо посвятити Йому все життя, а інколи не знаходимо і декілька хвилин, щоб побути тільки з Ним.

Він хоче, щоб наші відносини були природні! Невимушені, нештучні і неповерхневі. Тому нам дав свободу вибору. Ми постійно перебуваємо у виборі: на яку відстань пустити Бога у своє життя? скільки часу Йому посвятити? які відносини зберегти?

Тому Він нас постійно запрошує і дає свободу вибору як і коли ми відгукнемось на Його поклик залежить від нас. Але Він хоче бути з нами весь час, всюди і завжди.

Тому не зволікаймо, стараймося завжди відгукуватись на Божий заклик не шукаймо причини, щоб відмовити Йому, а завжди знаходьмо можливість щоб насолодитись присутністю Божою у своєму житті".



Создан 31 дек 2019



 

ptpl.io.ua: Парафія святих апостолів Петра і Павла м. Кропивницький Cerkva-kr.info: Офіційний веб-сайт Кіровоградської єпархії УПЦ Київського Патріархату